"Ketahuilah bahawa kesusahan itu akan membuka pendengaran dan penglihatan, menghidupkan hati, mendewasakan jiwa, mengingatkan hamba dan menambah pahala".

~ IkLan ~

CounTeR



~ TimE ~

Wednesday, March 24, 2010

*UmRah*

Jumaat yg lepas family aku dtg KL tuk menghadiri kenduri kakak sulong aku yg akan mengerjakan umrah..Ptg jumaat, selesai saje keje aku balik ke rumah kak aku di damansara..malam 2 mak n abah smpi KL..Sronok rase nyer dpt jmpa family n b'kumpul b'ramai2..
Pagi sabtu aku bersiap2 tuk pergi kerja di Putrajaya..Adik aku Aina & Aida ikut skali..Sampai Putrajaya aku bawa adikku sarapan di kedai mamak jew.Hanta mereka kerumah & aku ke ofis..Tengahari aku pulang n bersiap2 ke kenduri kakak aku di Salak Tinggi..
Sambil menunggu family n makcik aku dr Damansara, aku n adik2 smpt singgah ke "2nd Putrajaya International hot air ballon di Precinct 2.Cadangnyer nk tgk hot air ballon tp malangnyer ot air ballon akan berlangsung jam 5 ptg..So aku n adik2 hanya b'jalan2 sambil mencuci mata..hik..hik..:)


Hehe sempat jugak ambil gmbr dgn artis sblm balik..:)


Aina & Aida

Selepas smpt b'jln2 di Putrajaya aku ke rumah kakak Di Salak Tinggi..Sampai je disana semua saudara ipar sdg menanti tuk bacaan doa n jamuan mkn..

Malamnya kami sekeluarga b'malam di Homestay berhampiran rumah kakak aku. Besoknya, ahad kami bersiap2 tuk mengiringi k.Wa n A.Muhsin ke KLIA tuk berangkat ke Madinah..huhu bestnya...bila la giliran aku pulak tuk kesana..InsyaAllah moga Tuhan murahkan rezeki n memberi kesempatan keatasku tuk mengerjakan Umrah & Haji..Amin...


Bergambar beramai-ramai..


Abg Muhsin n K.wa

Selepas jam 3ptg kami pulang..aku n family berjalan n b'shoping di pekan Nilai3..biasalah dh alang2 menyelup pekasam biar smpi ke pangkal lengan bak kata org2 tua..dh smpi ke Nilai xkan la xnak singgah di Nilai3..org prmpn kan suke b'shoping..tp aku follow jew..x shoping ape2 pun..
Selesai shoping kami trus pulang ke damansara..huh mmg letih perjalanan dr pg hingga ptg yg x b'henti2..
Isnin aku masuk kerja lewat kerana terlalu letih..sebelum ketempat kerja aku sarapan pg bersama family sebelum mereka pulang ke kampung halaman,Ipoh...




Saturday, March 13, 2010

*Sahabat atau Kawan*


keindahan sebuah persahabatan itu bukanlah terletak pada harta kekayaan
bukan jua paras rupa yg menawan
apatah lagi dengan
paksaan
persahabatan disulami dgn kepercayaan
diindahi dgn kasih sayang
diukir dgn perasaan yang tak ternilai dgn apa jua
dengan itu hiasilah persahabatan yg sukar dipupuk itu
kerna sekali kehilangan sahabat ibarat kehilangan sebutir permata yang tak mungkin ditukar ganti di mana-mana.





Orang yang rugi ialah orang yang tidak memperoleh sahabat
dan yang paling rugi ialah yang ditinggalkan oleh sahabat
Sesungguhnya persahabatan itu lebih unggul daripada percintaan
Tanpa persahabatan, percintaan akan berakhir
Tetapi tanpa percintaan, sahabat boleh kekal

Oleh itu, hargailah persahabatan yang terjalin

Kerana sahabat mewakili suatu kekuatan
Sahabat yang paling baik adalah
Diri kita yang sendiri tahu menilai setiap apa yang kita lakukan
Hadiah yang beharga dalam erti kata sahabat yang sebenar

Adalah memberi yang terbaik dari diri anda sendiri

Bergaullah dengan manusia sebaiknya

Sehingga kalau kamu mati mereka tangisi

Dan kalau hidup mereka selalu merindui kamu
Yang indah itu pertemuan

Yang manis itu kemesraan

Yang pahit itu perpisahan

Yang tinggal hanyalah kenangan....



**keindahan sebuah persahabatan**


ReHat Sini Jap