"Ketahuilah bahawa kesusahan itu akan membuka pendengaran dan penglihatan, menghidupkan hati, mendewasakan jiwa, mengingatkan hamba dan menambah pahala".

~ IkLan ~

CounTeR



~ TimE ~

Thursday, April 28, 2011

Best The Besta


Salam uolllllss..


Entry kali ni sesaje nak share & collect info dari readers mengenai alat elektronik yg sememangnye semakin canggih sekarang ni..

For sure sekarang ni uollllss dah dengar mengenai kamus elektronik kan..kan..kan..!!!

Memang dah lame sy cari & nak bli kamus elektronik.. bukan apa snng, n xyah bawak kamus kemana2.. just bawa kamus elektronik sebesar lebih kurang I-pad yg ade diluar sana.. Dan klu xpaham ape2 makna just taip je perkataan yg kita xpaham 2.. bukanlah nak blaja dgn senang tp uolllss pun tahu skrg nie kan zaman dah canggih & semua org pun berlumba2 menimba ilmu.. Tambah pula sy yg dah berkerja ni, sumer perkara nak cepat..

So, ni salah satu cara utk sy mahu meningkatkan penggunaan bahasa di tempat kerja..

Dalam masa yg sama sy dah survey kamus2 elektronik yg terbaik dipasaran dan tertarik pada kamus keluaran BESTA model MD856 yg baru dipasaran..

Rata2 pengguna yg dah memiliki kamus ni berpuas hati walaupun harganya agak mahal.. Tp berpatutan dgn barang yg diperolehi..

Yelah mmg lah fikir 2 3 kali nak bli sbb harga yg mencecah 1k.. tp bile direnung kembali sampai bile nak tggu.. Pasal duit klu tak dihabiskan dgn benda yg berfaedah ni mungkin akan hbs kat perkara yg langsung tak nmpak faedahnye..

Mayb dalam mase terdekat ni akan ku usahakan untuk memiliknya...

Kamus ini juga ada dijual di Pesta Buku Antarabangsa di PWTC...

Kepada pembaca2 yg nak suggest kamus yg lebih baik atau yg bagus & harga berpatutan leh share info dgn sy okiessssss... Thanks

Kat sini sy sertakan butir2 bg produk Besta MD856 :-


Rasanya uolllsss leh nampak kot.. malas nak menaip description, so snip aje...
okies lah..cukup setakat ni je kot.. jumpe lg lain entry..

bubaiiiii~~~

Assalamualaikum...

4 comments:

  1. Along~ Harga dia RM1298..
    Yg bestnye ade termasuk dialog dr pelbagai negara seperti Jepun, Korea, China, Thailand, Perancis, Sepanyol, Arab & Indonesia...

    ReplyDelete
  2. Kamus Besta~
    Dah, sy dapat kan kat Bookfair at PWTC.
    Tq

    ReplyDelete

ReHat Sini Jap