"Ketahuilah bahawa kesusahan itu akan membuka pendengaran dan penglihatan, menghidupkan hati, mendewasakan jiwa, mengingatkan hamba dan menambah pahala".

~ IkLan ~

CounTeR



~ TimE ~

Thursday, March 24, 2011

:: Perempuan Suka & Tak Suka Tentang LeLaki ::

Perempuan suka :

- lelaki yang gagah selalu pegi workout kat gym

- pandai bersukan bola, basket, ragbi etc.

- bijak pandai CPGA mesti sentiasa atas 3.5

- ada kereta especially sports car tak kisah la tahun bila

- pandai jamming guitar, bass, drum, keyboard etc.

- pandai buat lawak especially depan pompuan

- tau jalan2 dekat surrounding area boleh lead bila pegi travel

- pandai computer asal ade prob pc leh settlekan!

- walaupon rock tapi alim2 sket bleh lead solat jemaah

- berambut pendek dan kemas

- tak terlalu clean shaved tinggal la sket janggut in vertical line..macho siot

- wangi pandai pilih perfume

- hadiahkan bunga even sekuntum rose je

- selalu hadiahkan teddy bear kalo kecik bagi banyak2, kalo besar satu je

- ingat birthday awek tak lupa bagi hadiah best2

- pandai amik ati mak and abah awek

- lelaki yang matang.. barulah pompuan yakin berada disampingnya..ni tak, setiap masa cam budak2..!!

- memahami pompuan

- lelaki yang tenang dan sabar..lebih2 lagi bila dilanda masalah

- sanggup teman awek shopping biarpon berjam-jam

- bleh bagi pendapat bila awek Tanya awak, tudung wardina ni sesuai tak dgn saye?

- bila cakap dlm phone, let women do the talking lepas tu kasi komen


Perempuan tak suka :

- lelaki yang lemah kurus, tak workout

- tak terer bersukan petang2 tak kuar main, dok umah je

- study asyik kantoi dok struggle nak kekalkan CGPA atas 2.0

- malas cari kerja harap duit scholar je

- lelaki yang mudah meninggikan suara walaupun pasangannya tidak bersalah.. Panas baran!!!

- lelaki yang suka main kayu tiga.. awek kat sebelah masih nak mengorat awek lain!

- lelaki yang sangat ego.. pantang dicabar..!! x cool langsung...

- lelaki yang suka mengongkong.. semua bende kene report dulu..

- pentingkan diri sendiri.. tak macho langsung !!!

- tak minat muzik langsung tak leh sembang pasal rock bands

- takde sense of humor org buat lawak die blur je

- lelaki kedekut.. nak tipon awek pun berkira

- tak romantic bila awek mintak berkali-kali baru nak bagi bunga

- lelaki yang mata duitan ‘lelaki spedo’ jangan ingat perempuan je ada.. lelaki skrg pun ada maklumla perempuan sekarang sumer dah berkejaya..

- takde keta pegi memane tumpang keta orang atau naik bas.. tak pun harap keta company je..

- takde life tak gi jenjalan memane and tak tau tempat sekeliling

- tak celik IT buat excel pon kantoi

- asyik enjoy siang malam tak ingat mati

- rambut serabai panjang dan tak terurus..

- kuat sangat isap rokok sekali-sekala takpe la kot..tak langsung lagi cool!

- badan berbau malas mandi

- lelaki pengotor, tak kemas langsung habis taek ayam kat tepi jalan tu dorg sapu bersih..

- wish happy birthday seminggu lewat kuat lupa

- dah bertahun couple tak pernah jumpa parents awek

- lelaki yg suka menipu ataupun memberikan alasan yg tak munasabah.. naluri pompuan ni kuat tau..!!

- banyak bagi alasan bila diajak pegi shopping

- asyik jawab tak kisah bila orang tanya pendapat dia

- kuat cemuburu.. klu ya pun cemburu biar la bertempat

- lelaki yang tak tahu menghargai

- bila borak on the phone, dia pulak yg pot-pet lebey2

- lelaki yang cepat perasan.. angkat bakul sendiri - lelaki yg suka control macho.. pehh! nak dikatakan macho, ada juga yang tak. hancur je yg lebih kot!.. wanita je yg boleh menilai kemchoan lelaki..


No comments:

Post a Comment

ReHat Sini Jap